06-21607563 info@puurwijs.com

Werkwijze

PuurWijs is een plek voor overbelaste (hoogsensitieve) basisschoolkinderen, die op school uitgevallen zijn of vast dreigen te lopen. Sommige kinderen zitten al langere tijd thuis. PuurWijs biedt even een andere omgeving dan thuis, fijne creatieve activiteiten en kleinschalig contact met andere kinderen. Vanzelfsprekend krijgen alle kinderen hier professionele begeleiding op maat. De centrale vraag is wat jouw kind nodig heeft. Ieder kind heeft unieke behoeften, talenten en valkuilen. En leert en ontwikkelt zich op zijn eigen manier. Helaas matchen de behoeften van de kinderen van nu niet altijd met het huidige onderwijssysteem.

Carlijn Oprins, oprichtster van PuurWijs:
Ik heb jarenlange ervaring in het onderwijs, als leerkracht, adjunct-directeur en hsp-specialist. Al jaren zie ik dat steeds meer (hoogsensitieve) kinderen het moeilijk hebben op school, omdat de druk zo hoog ligt. Ze ‘moeten’ zoveel en er is weinig ruimte voor eigen inbreng en een stukje ‘zijn’. Daarnaast ben ik moeder van drie hoogsensitieve kinderen, die alle drie worstelen met het systeem. Toen één van onze kinderen uitviel op school en thuis kwam te zitten, voelde ik dat ik mijn kennis en ervaring anders in mocht gaan zitten. Tegelijkertijd, alles hangt met elkaar samen, wordt de noodkreet vanuit het onderwijs groter. Steeds meer kinderen lopen vast in het (reguliere) onderwijs. De druk is te hoog, ze houden het schoolritme niet meer vol, en de rek is eruit. Vele scholen zitten daarom met de handen in het haar.

Op basis van mijn wensen voor mijn eigen kind – iedere ouder wil het beste voor zijn kind – en de vraag vanuit de praktijk, is PuurWijs geboren. Een plek om gewoon even te zijn. Waar je in jouw tempo en op jouw manier kunt leren, ontwikkelen en vooral tot rust mag komen.

Puurwijs_paardenbloem

Mijn aanpak is een combinatie van expertise, ervaring, intuïtie, speelsheid en nuchterheid. Ik ben écht een gevoelsmens met een groot hart voor kinderen. Ik hou van spelend leren en ontdekken in de natuur, waarbij het liefst het hele lijf gebruikt wordt. Daarnaast ben ik praktisch en optimistisch. Ik denk in oplossingen en mogelijkheden. Wat kan er wel. Welk stapje kunnen we nu al zetten. En wat heb je daarvoor nodig. Zo komen we stapje voor stapje vooruit.

Ook werken we graag samen met andere aanbieders van bijvoorbeeld yoga, meditatie, massage, klankschalen, gezonde voeding, etc. Zodat we een zo volledig en gevarieerd mogelijk programma kunnen bieden.

Voel je een klik? Wil je een keer kennismaken, langskomen met jouw kind of samenwerken? Neem gerust contact op. Jullie zijn welkom.

Meer lezen  over onze aanpak en invulling van de dagdelen


Benieuwd naar onze mooie locatie?