06-21607563 info@puurwijs.com

4-delige workshop SOS Hooggevoelige Kinderen en Emoties

Vanuit  SOS kinderen en emoties bied ik de 4-delige ouderworkshop SOS hooggevoelige kinderen en emoties aan.  De bijeenkomsten duren 2 tot 2,5 uur. Tijdens deze bijeenkomsten wordt nader ingegaan op de lastigste basisemoties boosheid, angst en verdriet; alledaagse emoties die regelmatig voor vervelend of ongewenst gedrag zorgen en voor machteloosheid in het opvoeden. En dan vooral bekeken vanuit het hooggevoelige kind. Natuurlijk is er ook ruimte voor de basisemotie blij. Want deze zorgt voor veerkracht en balans.

Tijdens deze workshop komt o.a. aan bod:

  • Informatie over wat hooggevoeligheid is. Hoe dit tot uiting kan komen bij jouw kind. Waarom bijvoorbeeld het slapen lastig kan zijn. Of waardoor er vaak sprake is van faalangst en daarbij gaan we het ook hebben over:
  • Wat kan ik doen als mijn/een kind boos, bang of verdrietig is?
  • Hoe kan ik het beste reageren in het moment van de emotie?
  • Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn/een kind op een gewenste manier zijn emotie uit?
  • Hoe ga ik om met woedeaanvallen?
    Hoe leer ik mijn kind spannende situaties aangaan?
  • Hoe leer ik mijn kind omgaan met teleurstellingen?
  • Hoe geef ik ruimte aan emoties én grenzen aan gedrag?
  • Hoe zorgt blij zijn voor veerkracht?

Deze workshop geeft heldere informatie over emoties bij hooggevoelige kinderen. Je krijgt praktische en concrete handvatten die je direct kunt inzetten en er is genoeg ruimte voor het stellen van vragen en het delen van ervaringen. Dit geeft (h)erkenning en het gevoel dat je niet de enige bent die het weleens lastig vindt. De workshop is luchtig van opzet met een gezonde dosis relativeringsvermogen en humor! Zo ga jij geïnspireerd en gemotiveerd weer naar huis (of aan het werk).

logo met storm en sol

De kosten voor deze 4-delige workshop zijn € 125,- per persoon. Bij twee ouders uit een gezin betaal je samen € 225,-

Dit is inclusief koffie, thee, lekkers, hand-out en het boekje “De gids over emoties bij kids” van Susan van Asten t.w.v € 12.50.

De workshop vindt plaats in kleine groepen van minimaal 3 en maximaal 10 deelnemers.

Aanmelden voor deze workshop kan door een mail te sturen naar info@puurwijs.com

Een plek waar ik mijn verhaal kon delen

Ik heb bij Carlijn de 4-delige reeks gevolgd. Een plek waar ik mijn verhaal kon delen en waar ik herkenning en erkenning vond, wat erg fijn was. Daarnaast heeft Carlijn mij handvatten gegeven om om te gaan met de soms extreme emoties van hooggevoelige kinderen. We...

Een ontspannen en veilige sfeer

De workshop wordt gehouden in een ontspannen en veilige sfeer, waardoor het heel fijn was om onze persoonlijke ervaringen uit te wisselen. We kregen heel diverse handvatten aangereikt, waarvan we er veel hebben toegepast in ons gezinsleven. Ik merk dat er hierdoor...