06-21607563 info@puurwijs.com

Team

Maak kennis met ons team. Wij delen graag ons pad en onze zoektocht, om jou te inspireren om ook met jezelf aan de slag te gaan. Kinderen spiegelen en vergroten onverwerkte emoties en pijnstukken uit. Hoe meer jij in balans komt, hoe beter jouw kind in zijn/haar vel komt te zitten.

PuurWijs is in ontwikkeling

We krijgen steeds meer aanvragen. Hierop spelen we in door zowel ons aanbod als team mee te laten groeien. Deel je onze visie, word je enthousiast van onze verhalen en zie je samenwerkingsmogelijkheden? Dan komen we graag met jou in contact. Onze kinderen zijn onze toekomst en daar kunnen we allemaal aan bijdragen.

Carlijn Oprins

Hoi, ik ben Carlijn Oprins, trotse oprichtster, leerkracht en hsp-specialist van PuurWijs. Voel je hier welkom en kijk lekker rond. PuurWijs is voor mij een droom die is uitgekomen! Het kriebelde al langer, maar het was de juiste tijd eerder nog niet.

Puurwijs_carlijn

Hart voor kinderen

Ik vind het heerlijk om met kinderen te werken. Kinderen zijn van nature zo mooi en puur. Met PuurWijs wil ik vanuit hart en ziel elk kind een nieuwe kans geven en ruimte voor herstel. Zodat ze zichzelf weer terugvinden en ontdekken hoe mooi en krachtig ze zijn. Het belangrijkste wat een kind nodig heeft, is liefde, oprechte aandacht, waardering en ruimte voor eigenheid. Ik zie jou, ik voel jou en jij doet ertoe, met al jouw unieke behoeften, talenten en valkuilen. Je mag gewoon ‘zijn’ wie jij bent.

Denken in oplossingen en mogelijkheden

Mijn aanpak is een combinatie van kennis, jarenlange ervaring in het onderwijs, intuïtie, speelsheid en nuchterheid. Ik ben écht een gevoelsmens met een groot hart voor kinderen. Ik hou van spelend leren en ontdekken in de natuur, waarbij het liefst het hele lijf gebruikt wordt. Daarnaast ben ik praktisch en optimistisch. Ik denk in oplossingen en mogelijkheden. Wat kan er wél. Welk stapje kunnen we nu al zetten. En wat heb je daarvoor nodig. Zo komen we stapje voor stapje vooruit.

Mijn worstelingen en levenslessen

Jarenlang was ik altijd bezig, aan het studeren en aan het rennen. Als het één klaar was, begon ik weer aan het nieuwe. Want ja, stilstaan was geen optie, ook al was ik uitgeput. Na de geboorte van de kinderen, die slecht sliepen, begon de zoektocht. Ik kwam in aanraking met een totaal andere wereld en hoorde voor het eerst over hoogsensitiviteit, wateraders, aardstraling, kristallen, etc. Er ging letterlijk een nieuwe wereld voor me open. Ik herkende er ook veel van mezelf in, waardoor ook mijn zoektocht begon. Ik begon me te realiseren dat kinderen spiegelen en onze grootste leermeesters zijn.

Ondertussen had ik mijn studie afgerond. Ik groeide van leerkracht door naar adjunct-directeur. In het begin ging dat prima. Op een gegeven moment begon het rennen en vliegen zijn tol te eisen, wat de kinderen duidelijk spiegelden. Ook mijn gezondheid begon te kwakkelen: vaak hoofdpijn, vermoeid en gestrest. Totdat de man met de hamer kwam en ik met een burn-out thuis kwam te zitten.

Dit was de meest heftige en tegelijkertijd de meest leerzame en helende periode van mijn leven. Het heeft me veel waardevolle inzichten gegeven. Wie ben ik nu eigenlijk? Wat wil ik nu écht? En wat heb ik te bieden? Ik heb mezelf en mijn passie weer teruggevonden.

Na het herstel van mijn burn-out liep één van de kinderen steeds meer vast op school. Het duurde niet lang of hij kwam thuis te zitten, compleet overbelast en opgebrand. Veel (hoogsensitieve) kinderen hebben het moeilijk op school. Ze ‘moeten’ zoveel en er is weinig ruimte voor eigen inbreng en een stukje ‘zijn’. Daarnaast sluit het onderwijssysteem steeds minder goed aan op de behoeften van de kinderen van nu. De druk is te hoog, ze houden het schoolritme niet meer vol, en de rek is eruit. Vele scholen zitten met de handen in het haar. Ze kunnen onvoldoende bieden wat vooral hoogsensitieve kinderen en nieuwetijdskinderen nodig hebben. De kloof tussen het aanbod en de werkelijke behoeften wordt groter. Waardoor steeds meer kinderen uitvallen in het onderwijs. Deze noodkreet wordt luider.

Oprichting PuurWijs: voor thuiszitters en hoogsensitieve kinderen

Op een gegeven moment kwamen dingen steeds meer samen. Mijn eigen zoektocht, één van onze kinderen die thuis kwam te zitten, mijn zielsambities en de noodkreet vanuit het onderwijs en de jeugdzorg. Het besef dat ik hier een ‘taak’ te doen heb, en mijn expertise op een andere manier in mag zetten, werd groter. Zo ontstond PuurWijs. Een plek voor thuiszitters en hoogsensitieve kinderen, waar ze kunnen ‘zijn’. Waar rust en ruimte is om te herstellen, te ontladen en op te laden. En waar ze spelenderwijs kunnen leren en zich ontwikkelen in hun eigen tempo en op hun eigen manier.

Monique Koeken

Ik ben Monique, woonachtig in Zundert, hsp-coach, begeleider en orthomoleculaire voedingscoach.

Passie voor voeding, leefstijl en werken met (hoog)gevoelige kinderen
Naast mijn fascinatie voor voeding en leefstijl, ik heb een eigen praktijk, heb ik mijn passie gevonden in het werken met (hoog)gevoelige kinderen. Door eerdere ervaringen in het onderwijs, mijn eigen hooggevoeligheid en die van mijn zoontjes, voelde ik steeds sterker dat ik kinderen en ouders hiermee wil helpen. Ik geloof erin dat wanneer de omstandigheden goed zijn ieder kind in zijn/haar kracht kan komen te staan. Het is voor mij een uitdaging om samen met het kind te ontdekken waar zijn/haar talenten liggen zodat het weer kan groeien. Mijn dag bij Puurwijs is geslaagd wanneer de kinderen weer trots zijn op zichzelf en plezier hebben gehad.

Innerlijke zoektocht en burn-out
Op mijn levenspad was mijn 24e levensjaar een cruciaal jaar. Ik was sportief en had genoeg energie in het dagelijks leven, waarin ik fulltime als leerkracht werkte binnen het speciaal onderwijs. Totdat ik in dat jaar na een auto-ongeluk de diagnose whiplash kreeg. Vanuit dat punt startte mijn zoektocht om weer beter te kunnen functioneren. Dit ging niet vanzelf, klachten bleven aanhouden en werden zelfs erger, een adequate behandeling voor mijn klachten ontbrak. Terugkijkend op die periode denk en voel ik vooral dat het een flinke wake-up call was om dichter bij mezelf te gaan leven. Op dat moment was ik daar echter niet aan toe. Ik verzette me tegen de klachten, raakte gefrustreerd en kreeg steeds meer stress. Alles in mij wilde terug naar de ‘oude’ Monique. Dagelijks ervaarde ik fysieke pijn en stressgerelateerde klachten, dit zorgde voor een burn-out in 2018.

Transformatie, orthomoleculaire therapie en ommekeer
Uiteindelijk ben ik na lang zoeken binnen de reguliere zorg, terechtgekomen bij verschillende alternatieve geneeswijzen. De eerste stap hierin was een bezoek bij een orthomoleculair therapeut. Dit heeft voor een drastische ommekeer gezorgd. Al na drie dagen merkte ik een beduidend verschil. Energie kwam terug en stap voor stap werd ik sterker en krachtiger, na iedere interventie vielen er klachten af. Toen ik me fysiek sterk genoeg voelde was het tijd om alle mentale en emotionele rommel op te ruimen. Dankzij orthomoleculaire therapie en energetisch werk vond ik mezelf weer helemaal terug. Dit ging niet zonder slag of stoot. Dichter bij mezelf betekende ook afscheid nemen van een heleboel gewoonten, mensen en tot slot mijn werkomgeving. 

Naast deze therapieën heb ik tal van ervaringen op andere vlakken (het Move The Brain traject om van mijn whiplash klachten af te komen, accupunctuur, bioresonantie, meseoloog etc.). Deze ervaring en samenwerkingen zet ik tevens in bij de praktijk.

Inmiddels voel ik me energieker en gelukkiger dan ooit tevoren in mijn leven. Ik kan weer genieten van alle mooie facetten van het leven. Dit doe ik samen met mijn partner, zoontjes en onze hond.

Eigen praktijk en start bij PuurWijs
Na mijn herstel ben ik binnen de ouderenzorg aan de slag gegaan én een opleiding gaan volgen tot Orthomoleculair Voedingscoach. Deze heb ik in 2021 afgerond. Naast deze opleiding ontwikkel ik me op dit moment binnen energetisch werk (Reikimaster) en volg ik verdieping op orthomoleculair gebied rondom thema’s als stress, depressie, gewichtsbeheersing enz. Deze diensten combineer ik met mijn werkzaamheden bij PuurWijs; een waardevolle combinatie. Mijn kennis over (orthomoleculaire) voeding en leefstijl draag ik ook graag uit aan de kinderen en ouders bij PuurWijs.