06-21607563 info@puurwijs.com

Team

Maak kennis met ons team. Wij delen graag ons pad en onze zoektocht, om jou te inspireren om ook met jezelf aan de slag te gaan. Kinderen spiegelen en vergroten onverwerkte emoties en pijnstukken uit. Hoe meer jij in balans komt, hoe beter jouw kind in zijn/haar vel komt te zitten.

PuurWijs is in ontwikkeling

We krijgen steeds meer aanvragen. Hierop spelen we in door zowel ons aanbod als team mee te laten groeien. Deel je onze visie, word je enthousiast van onze verhalen en zie je samenwerkingsmogelijkheden? Dan komen we graag met jou in contact. Onze kinderen zijn onze toekomst en daar kunnen we allemaal aan bijdragen.

Carlijn Oprins

Hoi, ik ben Carlijn Oprins, trotse oprichtster, leerkracht en hsp-specialist van PuurWijs. Voel je hier welkom en kijk lekker rond. PuurWijs is voor mij een droom die is uitgekomen! Het kriebelde al langer, maar het was de juiste tijd eerder nog niet.

Puurwijs_carlijn

Hart voor kinderen

Ik vind het heerlijk om met kinderen te werken. Kinderen zijn van nature zo mooi en puur. Met PuurWijs wil ik vanuit hart en ziel elk kind een nieuwe kans geven en ruimte voor herstel. Zodat ze zichzelf weer terugvinden en ontdekken hoe mooi en krachtig ze zijn. Het belangrijkste wat een kind nodig heeft, is liefde, oprechte aandacht, waardering en ruimte voor eigenheid. Ik zie jou, ik voel jou en jij doet ertoe, met al jouw unieke behoeften, talenten en valkuilen. Je mag gewoon ‘zijn’ wie jij bent.

Denken in oplossingen en mogelijkheden

Mijn aanpak is een combinatie van kennis, jarenlange ervaring in het onderwijs, intuïtie, speelsheid en nuchterheid. Ik ben écht een gevoelsmens met een groot hart voor kinderen. Ik hou van spelend leren en ontdekken in de natuur, waarbij het liefst het hele lijf gebruikt wordt. Daarnaast ben ik praktisch en optimistisch. Ik denk in oplossingen en mogelijkheden. Wat kan er wél. Welk stapje kunnen we nu al zetten. En wat heb je daarvoor nodig. Zo komen we stapje voor stapje vooruit.

Mijn worstelingen en levenslessen

Jarenlang was ik altijd bezig, aan het studeren en aan het rennen. Als het één klaar was, begon ik weer aan het nieuwe. Want ja, stilstaan was geen optie, ook al was ik uitgeput. Na de geboorte van de kinderen, die slecht sliepen, begon de zoektocht. Ik kwam in aanraking met een totaal andere wereld en hoorde voor het eerst over hoogsensitiviteit, wateraders, aardstraling, kristallen, etc. Er ging letterlijk een nieuwe wereld voor me open. Ik herkende er ook veel van mezelf in, waardoor ook mijn zoektocht begon. Ik begon me te realiseren dat kinderen spiegelen en onze grootste leermeesters zijn.

Ondertussen had ik mijn studie afgerond. Ik groeide van leerkracht door naar adjunct-directeur. In het begin ging dat prima. Op een gegeven moment begon het rennen en vliegen zijn tol te eisen, wat de kinderen duidelijk spiegelden. Ook mijn gezondheid begon te kwakkelen: vaak hoofdpijn, vermoeid en gestrest. Totdat de man met de hamer kwam en ik met een burn-out thuis kwam te zitten.

Dit was de meest heftige en tegelijkertijd de meest leerzame en helende periode van mijn leven. Het heeft me veel waardevolle inzichten gegeven. Wie ben ik nu eigenlijk? Wat wil ik nu écht? En wat heb ik te bieden? Ik heb mezelf en mijn passie weer teruggevonden.

Na het herstel van mijn burn-out liep één van de kinderen steeds meer vast op school. Het duurde niet lang of hij kwam thuis te zitten, compleet overbelast en opgebrand. Veel (hoogsensitieve) kinderen hebben het moeilijk op school. Ze ‘moeten’ zoveel en er is weinig ruimte voor eigen inbreng en een stukje ‘zijn’. Daarnaast sluit het onderwijssysteem steeds minder goed aan op de behoeften van de kinderen van nu. De druk is te hoog, ze houden het schoolritme niet meer vol, en de rek is eruit. Vele scholen zitten met de handen in het haar. Ze kunnen onvoldoende bieden wat vooral hoogsensitieve kinderen en nieuwetijdskinderen nodig hebben. De kloof tussen het aanbod en de werkelijke behoeften wordt groter. Waardoor steeds meer kinderen uitvallen in het onderwijs. Deze noodkreet wordt luider.

Oprichting PuurWijs: voor thuiszitters en hoogsensitieve kinderen

Op een gegeven moment kwamen dingen steeds meer samen. Mijn eigen zoektocht, één van onze kinderen die thuis kwam te zitten, mijn zielsambities en de noodkreet vanuit het onderwijs en de jeugdzorg. Het besef dat ik hier een ‘taak’ te doen heb, en mijn expertise op een andere manier in mag zetten, werd groter. Zo ontstond PuurWijs. Een plek voor thuiszitters en hoogsensitieve kinderen, waar ze kunnen ‘zijn’. Waar rust en ruimte is om te herstellen, te ontladen en op te laden. En waar ze spelenderwijs kunnen leren en zich ontwikkelen in hun eigen tempo en op hun eigen manier.

Kelly van Hoek-Hermans

Sommige kennen mij misschien al van de readings, maar stel mezelf graag nog even voor. Ik ben mama van twee hoogsensitieve jongens. Allebei gevoelig, maar totaal anders en tegelijkertijd perfect zoals ze zijn. De een is een dromer met levendige fantasie, die iedereen in zijn waarde laat. En de ander is een vurig draakje met een hartje van goud. Vanaf mijn zeventiende ben ik al samen met mijn lieve man Jaap.

Door mijn eigen kinderen ben ik erachter gekomen dat kinderen veel weten en aanvoelen. We kunnen veel van onze kinderen leren. Door oprecht naar ze te luisteren en ze te accepteren zoals ze zijn. Ze hebben enorm veel wijsheid en liefde in zich. Een andere ‘wake-up call’ was dat kinderen spiegelen. Uit eigen ervaring weet ik daarom hoe belangrijk het is dat ook de ouders gecoacht worden. Ik ben ouder-kindercoach en energetisch healer van praktijk Senz in Gilze. Ik ben er zowel voor kinderen als ouders.

Het aanvoelen van mensen is mijn kracht. Ik voel door alle lagen heen, waardoor ik sneller zie en begrijp wat er speelt in jou of je kind. Vanuit een diepere laag vertaal ik wat er praktisch nodig is. Tijdens de opleiding kinder- en oudercoach kwam dit naar voren.

Daarnaast wilde ik mij nog meer verdiepen in de kinderen van nu. Ik heb diverse opleidingen gedaan, zoals ‘Ik leer anders’, kindertekeningen lezen en begrijpen, SOS kinderen en hun emoties, EFT, klein stukje kinderhypnose en energetische behandelingen. Verder heb ik veel boeken gelezen.

Ik hou namelijk van boeken lezen, buiten zijn en creatief bezig zijn. Waar je me wakker voor mag maken, is een goede Bossche Bol.

Tevens maak ik veel gebruik van mineralen en edelstenen. Ik zou het tof vinden om deze ook in te zetten bij de kinderen.

Het lijkt me mooi om kinderen te leren zichzelf te zien en te begrijpen wat er bij ze gebeurt; waar ze invloed op hebben en waarop niet. Zodat ze hun unieke zelf terugvinden en gaan stralen. Waarbij ouders weer kunnen ontspannen en gaan voelen wat er achter de lagen of bepaald gedrag zit. Zodat ieder zich weer veilig voelt in deze maatschappij en het mooie van het leven kan voelen, ervaren en zien.

Esther Strijbosch            

Sinds november 2023 werk ik met veel plezier bij PuurWijs. Carlijn en ik kennen elkaar al enkele jaren vanuit het basisonderwijs en ik ben blij met de kans om weer met haar samen te mogen werken op deze unieke plek.

In het basisonderwijs heb ik gewerkt als leerkracht, intern begeleider en (hoog)begaafdheid-specialist. Omdat mijn hart al snel uitging naar leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften, heb ik me hierin door de jaren heen verder gespecialiseerd. Vanwege de ervaring met mijn eigen kinderen heb ik mezelf uiteindelijk meer verdiept in de ontwikkeling en behoeften van (hoog)begaafde kinderen. Zowel als moeder als in mijn werk heb ik veel geleerd over de manier waarop deze sensitieve kinderen voelen, denken en leren.

Ik liep steeds meer aan tegen de beperkingen van het gevestigde onderwijssyteem. Hierdoor had ik het gevoel dat ik niet voldoende tegemoet kon komen aan de individuele behoeften van de kinderen en miste ik de persoonlijke benadering. Bij PuurWijs is hiervoor alle tijd en ruimte. Wat me aanspreekt bij PuurWijs is dat kinderen zichzelf mogen zijn en er aandacht en ruimte is voor de autonomie van de kinderen. Voorwaarde om te kunnen groeien is dat een kind lekker in zijn vel zit, zelfvertrouwen heeft en voelt dat het zichzelf mag zijn. Het geeft mij energie en voldoening om hieraan bij PuurWijs een bijdrage te mogen leveren.

Om kinderen met specifieke behoeften en hun ouders te ondersteunen ben ik gestart met mijn eigen bedrijfje ‘SamenBijDeHand’. Hierbij wil ik het kind en de ouders bij de hand nemen om samen op zoek te gaan naar de zo passend mogelijke begeleiding, want ieder kind is uniek!