06-21607563 info@puurwijs.com

Over Carlijn

Hoi, ik ben Carlijn Oprins, trotse oprichtster, leerkracht en hsp-specialist van PuurWijs. Voel je hier welkom en kijk lekker rond. PuurWijs is voor mij een droom die is uitgekomen! Het kriebelde al langer, maar het was de juiste tijd eerder nog niet.

Hart voor kinderen

Ik vind het heerlijk om met kinderen te werken. Kinderen zijn van nature zo mooi en puur. Met PuurWijs wil ik vanuit hart en ziel elk kind een nieuwe kans geven en ruimte voor herstel. Zodat ze zichzelf weer terugvinden en ontdekken hoe mooi en krachtig ze zijn. Het belangrijkste wat een kind nodig heeft, is liefde, oprechte aandacht, waardering en ruimte voor eigenheid. Ik zie jou, ik voel jou en jij doet ertoe, met al jouw unieke behoeften, talenten en valkuilen. Je mag gewoon ‘zijn’ wie jij bent.

Puurwijs_carlijn

Denken in oplossingen en mogelijkheden

Mijn aanpak is een combinatie van kennis, jarenlange ervaring in het onderwijs, intuïtie, speelsheid en nuchterheid. Ik ben écht een gevoelsmens met een groot hart voor kinderen. Ik hou van spelend leren en ontdekken in de natuur, waarbij het liefst het hele lijf gebruikt wordt. Daarnaast ben ik praktisch en optimistisch. Ik denk in oplossingen en mogelijkheden. Wat kan er wél. Welk stapje kunnen we nu al zetten. En wat heb je daarvoor nodig. Zo komen we stapje voor stapje vooruit.

Mijn worstelingen en levenslessen

Jarenlang was ik altijd bezig, aan het studeren en aan het rennen. Als het één klaar was, begon ik weer aan het nieuwe. Want ja, stilstaan was geen optie, ook al was ik uitgeput. Na de geboorte van de kinderen, die slecht sliepen, begon de zoektocht. Ik kwam in aanraking met een totaal andere wereld en hoorde voor het eerst over hoogsensitiviteit, wateraders, aardstraling, kristallen, etc. Er ging letterlijk een nieuwe wereld voor me open. Ik herkende er ook veel van mezelf in, waardoor ook mijn zoektocht begon. Ik begon me te realiseren dat kinderen spiegelen en onze grootste leermeesters zijn.

Ondertussen had ik mijn studie afgerond. Ik groeide van leerkracht door naar adjunct-directeur. In het begin ging dat prima. Op een gegeven moment begon het rennen en vliegen zijn tol te eisen, wat de kinderen duidelijk spiegelden. Ook mijn gezondheid begon te kwakkelen: vaak hoofdpijn, vermoeid en gestrest. Totdat de man met de hamer kwam en ik met een burn-out thuis kwam te zitten.

Dit was de meest heftige en tegelijkertijd de meest leerzame en helende periode van mijn leven. Het heeft me veel waardevolle inzichten gegeven. Wie ben ik nu eigenlijk? Wat wil ik nu écht? En wat heb ik te bieden? Ik heb mezelf en mijn passie weer teruggevonden.

Na het herstel van mijn burn-out liep één van de kinderen steeds meer vast op school. Het duurde niet lang of hij kwam thuis te zitten, compleet overbelast en opgebrand. Veel (hoogsensitieve) kinderen hebben het moeilijk op school. Ze ‘moeten’ zoveel en er is weinig ruimte voor eigen inbreng en een stukje ‘zijn’. Daarnaast sluit het onderwijssysteem steeds minder goed aan op de behoeften van de kinderen van nu. De druk is te hoog, ze houden het schoolritme niet meer vol, en de rek is eruit. Vele scholen zitten met de handen in het haar. Ze kunnen onvoldoende bieden wat vooral hoogsensitieve kinderen en nieuwetijdskinderen nodig hebben. De kloof tussen het aanbod en de werkelijke behoeften wordt groter. Waardoor steeds meer kinderen uitvallen in het onderwijs. Deze noodkreet wordt luider.

Oprichting PuurWijs: voor thuiszitters en hoogsensitieve kinderen

Op een gegeven moment kwamen dingen steeds meer samen. Mijn eigen zoektocht, één van onze kinderen die thuis kwam te zitten, mijn zielsambities en de noodkreet vanuit het onderwijs en de jeugdzorg. Het besef dat ik hier een ‘taak’ te doen heb, en mijn expertise op een andere manier in mag zetten, werd groter. Zo ontstond PuurWijs. Een plek voor thuiszitters en hoogsensitieve kinderen, waar ze kunnen ‘zijn’. Waar rust en ruimte is om te herstellen, te ontladen en op te laden. En waar ze spelenderwijs kunnen leren en zich ontwikkelen in hun eigen tempo en op hun eigen manier.

Wil je meer weten over hoogsensitiviteit en nieuwetijdskinderen?

Het verband tussen hoogsensitiviteit en schooluitval?

De doelen, aanpak en dagbegeleiding van PuurWijs

Ben je benieuwd naar onze mooie locatie met veel groen?

Wil je kennismaken, een keertje komen kijken met jouw kind of samenwerken? We komen graag met jullie/jou in contact!

‘Gooi liefde in het rond als confetti!’

Puurwijs_strooimetliefde